PRODUSE
Produsele ROCONUT, sunt consecinta fireasca a unui ciclu de productie foarte bine pus la punct urmare unui management auditat ISO 2008. Astfel, ROCONUT, cu o echipa profesionista in domeniul miezului de nuca, desfasoara patru tipuri de activitati omologate international pentru miezul de nuca.
Cele patru de activitati, in ordine cronologica sunt dupa cum urmeaza:
-achizitia miezului de nuca,
-procesarea miezului de nuca,
-ambalarea produsului in sisteme specifice comertului en gros, al distribuitorilor,
-ambalarea produsului ROCONUT pentru retaileri la diferite gramaje si ambalaje specifice.
1- achizitia miezului de nuca se face de la cateva sute de cultivatori individuali din Transilvania. Marfa este transportata la sediul ROCONUT din Nojorid-Oradea-Romania, unde i se verifica umiditatea si calitatea, dupa care este depozitata in zone special pregatite pentru dezumidificare.
2-procesarea ROCONUT are la randul sau urmatoarele etape: -dezumidificarea de la o umiditate interna a miezului de 13-14% pina la 6-7 % realizata printr-un sistem unic in Europa de recirculare a aerului proaspat filtrat prin folosirea energiei rezultate din dezumidificare pe baza de pompe aer/aer. O precizare ce merita mentionata este faptul, ca de la receptie, miezul de nuca este depozitat in vederea dezumidificarii pe categorii de umiditate, asa fel ca marfa sa fie procesata omogen.
Uscarea miezului de nuca se face intr-o alta incinta cu aceeasi procedura de recirculare prin reamprospatarea continua a aerului, tehnica ce asigura naturaletea gustului si starea placut crocanta dupa uscare a miezului de nuca. Cele doua proceduri se realizeaza in ritm lent, tocmai pentru a nu forta dezumidificarea si uscarea miezului in termene scurte, fapt care ar conduce astfel la afectarea calitatii.
Sortarea miezului de nuca in mod manual si automat folosind tehnologii de sortare si selectare a miezului pe dimensiuni si culori. Depozitarea miezului in atmosfera controlata si in incinte ce permit aerisirea in straturi de 10-15 cm inaltime ale miezului de nuca.
Sortarea miezului de nuca in mod manual si automat folosind tehnologii de sortare si selectare a miezului pe dimensiuni si culori. Depozitarea miezului in atmosfera controlata si in incinte ce permit aerisirea in straturi de 10-15 cm inaltime ale miezului de nuca.
3-ambalarea miezului de nuca pentru distribuitorii en gros in functie de dimensiune, forma si culoare in cutii de 10 kg liber sau vacuumat cu carton separator la pungi de 5 kg.
4-ambalarea pentru retaileri in pungi vacuumate de 0,2 kg sau in pungi cu atmosfera controlata de 0,2 kg sau 0,1 kg.
Categoriile de miez care rezulta sunt: jumatati, sferturi, bucati 6 mm si miez de nuca macinat cu sau fara zahar.